Študenti Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na letnej škole pripravovali izotonické nápoje a venovali sa vitamínom
Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre sa v prvých dvoch júlových týždňoch zapojila do CEEPUS letnej školy: historické, sociálne, kultúrne a psychologické aspekty kulinárskej kultúry v CEEPUS krajinách.
Konala sa na súkromnej Univerzite ekonomiky a ľudských zdrojov vo Varšave v Poľsku. Tematické okruhy letnej školy sa orientovali na izotonické nápoje, ktoré si sami študenti mohli vyskúšať a pripraviť. Zároveň študenti absolvovali verbálne a neverbálne komunikačné tréningy, oboznámili sa s témou probiotické produkty, suplementy a vitamíny v dennej konzumácii či kozmetológia v praxi. Jeden deň bol venovaný vareniu, počas ktorého zástupcovia zúčastnených krajín pripravili národné jedlo.
SPU na podujatí reprezentovali traja študenti FEM - Aneta Ladányiová, Adrián Rajtár a Dávid Takács. Zahraničným účastníkom podujatia z Albánska a Chorvátska prezentovali národné jedlá – bryndzové halušky a makové šúľance. Z workshopov si odniesli skvelé zážitky, jeden z tých nezabudnuteľných bol napríklad aj z prípravy sushi. Našich študentov sprevádzala prodekanka FEM pre internacionalizáciu Veronika Hrdá, Johana Paluchová z Ústavu marketingu, obchodu a sociálnych štúdií a prodekanka pre zahraničné vzťahy a vzťahy s verejnosťou FZKI Miroslava Kačániová.
Najnovšie aktuality
- 04.09.2024 Jazdecké preteky o Košický pohár v areály Slávie Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach
- 03.09.2024 Filozofická fakulta Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre je medzi najlepšími v projektoch Plánu obnovy (R2 – R4)
- 02.09.2024 Technická univezita v Košiciach rozširuje spoluprácu s CERN-om
- 30.08.2024 Prešovská univerzita má dve nové profesorky